Alpacashow Hapert 2014

Op 22 en 23 maart 2014 was er weer een internationale alpacashow in Hapert. Een mooie show met een reccord aan deelnemers en zeer goed georganiseerd door Stichting Alpacashow. Net als vorig jaar was ook deze show weer zeer succesvol voor ons. Deze keer hebben we deelgenomen met 7 eigen gefokte dieren en onze aangekochte dekhengst CME Socrates.

De beste resultaten waren voor LYA Dance With Me. Zij werd wederom 1e in haar klasse en kleurkampioen Bruin. Samen met LYA B Impressed staat zij samen aan de top van de bruingekleurde alpacas in Nederland. B Impressed werd namelijk eerste in haar klassen en Reservere kleurkampioen Bruin!!! Nu Dance With Me haar aan haar laatste show heeft meegedaan is er plaats voor B Impressed om haar kwaliteiten te showen.

Ook onze hengsten hebben een geweldige indruk op het jurylid achter gelaten. CME Socrates werd eerste in zijn klasse en LYA Cleopas werd eerste in zijn klasse en Reservekampioen Fawn! Hij heeft een schitterende carriere als dekhengst voor de boeg!  

In de zware klasse voor witten merrie's is LYA Juwel in tweede geworden. Ook LYA Cala luna had een zware dobber in haar fawn klasse, maar behaalde een mooie derde plaats!

Voor de eerste keer deden we mee aan de Progeny klasse voor merrie's. Hierbij gaat het er om dat er een prijs te winnen is voor de merrie die het beste haar genen doorgeeft aan de nakomelingen. Onze merrie Leajay Paris heeft de eerste prijs gewonnen met haar nakomelingen LYA Cleopas en LYA B Impressed. We mochten een mooie beker in ontvangst nemen.

Het jurylid Wendy Billington heeft meerdere keren in haar commentaar aangegeven dat ze onder de indruk was van de kwaliteiten van onze dieren, een mooi compliment die ons doet inzien dat we op de goede weg zijn met ons fokprogramma!!!