Investeren in alpaca's

Prada spiegelbeeldDe alpaca industrie is een relatief nieuwe industrie met kleinschalige fokkerijen in Nederland, maar heeft een commercieel potentieel. Alpaca vezel is door de eeuwen heen verhandeld en heeft een hoge waarde. Hoewel het aantal dieren in Nederland nog steeds te laag is voor een grootschalige commerciƫle vezel-industrie is er ondertussen een kleine wol verwerkende partij.
Daarnaast kan de ruwe wol verkocht worden aan spinners, het is namelijk een prachtig product om ongewassen, ongekaard mee te spinnen of mee te vilten.

Er is ook een levendige markt voor de ruinen (gecastreerde mannetjes) die in een veld met een aantal ander alpaca's leuk gezelschap vormen.

Alpaca's zijn zachte en nieuwsgierige dieren die op kleine stukjes grond kan worden gehouden met een laag niveau van het dagelijks onderhoud, de lopende kosten zijn zeer redelijk.

Door alpaca's bedrijfsmatig te houden kunnen de investeringen en onderhoud van de dieren opgevoerd worden bij de belastingdienst. De verkoop van dieren kan geld opleveren en slechts een paar alpaca's kunnen echt winstgevend zijn. Realiseer u dat het houden/ fokken van alpaca's u niet rijk maakt!