Sunsetestate Kieren

Kieren 2018Geboortedatum: 04-09-2016
Kleur: Donker bruin
Vader: Flanders Cassius (Fawn)
Moeder: Canchones Kismet (Zwart)

Wat zijn wij ontzettend blij met onze Kieren die in de zomer van 2018 bij ons is gekomen. Kieren is geboren in Frankrijk op de farm van Willem en Dita Alblas van Sunsetestate Alpacas. We waren meteen onder de indruk van deze stoere hengst met z'n prachtige donkerbruine vacht!

Zijn dichte fijne vacht is zo ontzettend uniform van zijn heup tot zelfs voor op zijn borst! Er zit erg weinig verschil in lengte en de microns over zijn gehele lichaam. Dit zien wij graag in een dekhengst.

Naast zijn indrukwekkende postuur en vacht is zijn afkomst behoorlijk uniek. De moeder van Kieren is Canchones Kismet, afkomstig van de beroemde alpacafarm Canchones alpacas (fokker van zwarte alpacas) in Australie. De opa van Kismet is de beroemde dekhengst Canchones Gendarme. Hij is in 2004 geinporteerd uit Peru en is een van de grondleggers van de kudde van Canchones. Nog altijd wordt deze hengst veel gebruikt voor dekkingen op de farm omdat vele van zijn nakomelingen showwinnaars zijn.

Reserve Color Champion Brown Drachten 2019Flanders Cassius is de vader van Kieren. Cassius is een fawnkleurige hengst en is een zoon van Aquaviva Claudius. Beide hengsten hebben als kenmerk dat ze een lange, fijne en dichte vacht hebben. Het kan dan ook niet anders dan dat Kieren dat van hen geeft geerft.

Showresultaten
2019 Drachten :1e prijs Adult male Brown en Reserve Champion Huacaya Brown 
2019 Boekel: 1e prijs Adult male Brown en Champion Huacaya Brown
2019 Vorstenbosch: 1e prijs Adult male Brown en Reserve Champion Huacaya Brown


Dektarief 2019: 
Dekgeld Drive By: €1000,-
Dekgeld Mobile mating: €1100,- (excl. km vergoeding)
Tarieven zijn excl. BTW

 

LYA Pheline  Cria Sunsetetsate Kieren 2019Nakomelingen:
LYA Pheline 
merrie
Geboortedatum: 06-08-2019
Moeder: LYA Fine Romance
Showresultaten:
2020 Alpacashow Drachten: 2e prijs fawn