Dekhengsten

Dekhengsten

LYA Sniper (Fawn) LYA Sniper 2e prijs Intermediate Fawn Male klein

Sniper is een hengst met een stevig frame en een 'true to type head', een mooie korte kop die volledig bewold is. Hij is goed bewold van top tot teen en is een plaatje om te zien. De wol heeft een mooie crimpstyle en is ontzettend dicht en heeft een geweldige glans. Sniper heeft een heel lief karakter en is rustig in de omgang.

Sniper is afkomstig van fantastische bloedlijnen. Zijn moeder is Grey Gum Melody die Purrumbete Highlander als grootvader heeft. Zij heeft tot nu toe alleen maar nakomelingen gegeven die het uitstekend doen op internationale shows waarvan LYA Dance With Me de bekenste is. De vader van LYA Sniper is CME Lysander ET. Lysander is 2x Grand Champion van de internationale alpacashow in Hapert geweest. Hij is afkomstig uit de bloedlijn van Devocote Jaquinto die in 2010 Champion was van de Britisch Futurity. Kortom een bloedlijn om U tegen te zeggen!

In 2016 heeft Sniper zijn eerste nakomelingen gegeven. Mooie cria's allen met een gekleurde vacht en een correcte conformatie. Op de eerste show in 2017 is zijn zoon Reseve Color Champion Brown geworden. Onder aan deze pagina treft u foto's van Sniper zijn nakomelingen.

 

LYA Best Chance (Beige) LYA Best Chance

Zijn bloedlijnen gecombineerd met een uitstekende vacht een correcte bouw en een heel nieuwsgierig karakter maken Best Chance een bijzondere hengst. Zijn goede vacht heeft hij van zijn moeder (CME Cinderella) geerft. Zij is 2x reserve champion van een internationale vachtshow geweest. Best Chance heeft vrijwel geen dekhaar en een hele fijne vacht. Daarnaast laat deze een mooie steppelvorming samen met een mooie cripstyle. De vader van Best Chance is LMFI Peruvian Best Bet. Hij heeft de stevige bouw en mannelijke eigenschappen van zijn vader geerft. De bijzondere combinatie van de bloedlijnen van vader (MFI Perivian Jericho) en moeder (LMFI Peruvian Dynamics en Devocote Jaquinto) zijn alleen in Nederland aanwezig in LYA Best Chance. Deze mooie hengst heeft inmiddels een aantal van onze merrie's gedekt.

In 2016 zijn de eerste nakomelingen van Best Chance geboren. In 2017 is LYA Inferno (bruin) opgenomen in het showteam en deed mee aan de alpacashow in Assen. Inferno werd meteen kleurkampioen van alle bruine merries en hengsten! Onderaan deze pagina treft u foto's van de nakomelingen van deze mooie en bijzondere hengst.

 

Kortingsregeling:

 Aantal dekkingen Korting
 2 10%
 3 - 5  20%
 6 - 9 30%
 10 of meer 35%

Dekservice (Noord) Nederland Dekkingen van Legendary Alpaca’s vinden bij voorkeur plaats op de eigen alpacafarm in Friesland. Hierdoor kan een goede bevruchting worden gecontroleerd en gegarandeerd. Nadat u de merrie heeft gebracht en de dekovereenkomst heeft getekend, wordt de procedure in werking gesteld. Om gezondheidsredenen dient u voor uw merries een gezondheidsverklaring te overhandigen. Hierin verklaart uw veearts dat uw dieren zijn ingeënt tegen clostridia, ontwormd zijn en vrij zijn van schurft. Gaat uw voorkeur uit naar dekkingen via drive-by service? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Drachtige merrie Het beste en snelste dekresultaat wordt verkregen bij geschoren merries. Mocht uw merrie - na enkele controles en een eventuele bloedtest - drachtig blijken te zijn, dan kunt u haar ophalen. Het dekgeld, dat op de dekovereenkomst staat, dient direct te worden voldaan. Bij de dekservice wordt een garantie afgegeven op een levend geboren veulen van 30 dagen. Indien dit niet het geval is, kan er kosteloos een nieuwe dekking plaatsvinden met dezelfde hengst. Tevens krijgt u na de dekking een dekbewijs mee van de betreffende dekhengst.

Nakomelingen van LYA Sniper:
LYA Othello
LYA Othello - Reserve Champion & champion Brown