Dekservice

Dekhengsten

We hebben de beschikking over een aantal dekhengsten van topkwaliteit. Een aantal door onzelf gefokt en een paar aangekocht om de kudde te verreiken met nieuwe genetica. Bekijk hieronder welke dekhengesten we ter beschikking stellen voor externe dekkingen. Klik op de naam van de hengst voor meer informatie over de kwaliteiten van de hengst, zijn afstamming en nakomelingen. 

  LYA Nitro (Zwart)       Sunsetestate Kieren (Bruin)
  LYA Nitro Reserve Grand Champion 2019 bewerkt     Kieren Reserve Color Champion Drachten 2019
  LYA Best Chance (Beige)      
  LYA Best Chance      

 Kortingsregeling:

 Aantal dekkingen Korting
 3 - 5 10%
 6 - 9 20%
 10 > 30%

Dekservice (Noord) Nederland Dekkingen van Legendary Alpaca’s vinden bij voorkeur plaats op de eigen alpacafarm in Friesland. Hierdoor kan een goede bevruchting worden gecontroleerd en gegarandeerd. Nadat u de merrie heeft gebracht en de dekovereenkomst heeft getekend, wordt de procedure in werking gesteld. Om gezondheidsredenen dient u voor uw merries een gezondheidsverklaring te overhandigen. Hierin verklaart uw veearts dat uw dieren zijn ingeënt tegen clostridia, ontwormd zijn en vrij zijn van schurft. Gaat uw voorkeur uit naar dekkingen via drive-by service? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Drachtige merrie Het beste en snelste dekresultaat wordt verkregen bij geschoren merries. Mocht uw merrie - na enkele controles en een eventuele bloedtest - drachtig blijken te zijn, dan kunt u haar ophalen. Het dekgeld, dat op de dekovereenkomst staat, dient direct te worden voldaan. Bij de dekservice wordt een garantie afgegeven op een levend geboren veulen van 30 dagen. Indien dit niet het geval is, kan er kosteloos een nieuwe dekking plaatsvinden met dezelfde hengst. Tevens krijgt u na de dekking een dekbewijs mee van de betreffende dekhengst.