Dealer alpacavoeding

Alpacas's hebben naast onbeperkt gras en/of hooi ook extra voedingsstoffen nodig.
Wil jij ook het beste voor je alpaca's? Geef ze dan alpacavoer dat speciaal voor hen is ontwikkeld is door een alpaca-arts. Legendary alpacas is dealer van Alpamin, Alpofros, Fosforbeet en Alpagrass. 

ALPAMINAlpamin klein
Vitaminen- en mineralensupplement basis

Ondersteunt het hele jaar de baisgezondheid. De grassen in Nederland bevatten minder voedingsstoffen en we hebben minder zonneschijn dan alpaca's in hun natuurlijke habitat. Om die tekorten aan onder andere Vitamine D, zink en Slenium op te vangen is Alpaminontwikkeld. Het is een basis voeding voor alle alpaca's en is de basis van een gezonde voeding. De vitaliteit, vachtkwaliteit en de vruchtbaarheid worden onderhouden.

Standaad dosis per dag:  Zomer Standaad dosis per dag: Winter
 Volwassen  75 gram  Volwassen  100 gram
 Veulen (cria)  50 gram  Veulen (cria)  50 gram

 

ALPROFOS Alprofos klein
Eiwitrijk krachtvoer voor groei, dracht en melkgift

Alpaca's hebben af en toe meer engergie, kracht en eiwitten nodig. Alprofos wordt naast de basisbrok Alpamin gegeven om jonge alpaca's te helpen groeien en magere dieren aan te sterken. Zowel tijdens de dracht als in de lactatieperiode hebben merries én hun veulens baat bij deze eiwitrijke alpacabrokken! Deze fijne brokken bevatten een verhoogd fosforgehalte. Zo wordt de ongelijke verhouding tussen calcium en fosfor uit de basisstof ‘luzerne’ in balans gebracht. Dankzij die unieke samenstelling is Alprofos het perfecte krachtvoer om de conditie van uw alpaca’s een extra stimulans te geven!

Standaard dosis per dag te geven naast Alpamin:
Max 4 gram per kg lichaamsgewicht, in droge toestand

 

FOSFORBEETFosfobeet klein
Bietenpulp verrijkt met fosfor voor optimale groei en melkgift

FosfoBeet is een complete bietenpulp met een verhoogd fosforgehalte en is ideaal alpacavoer dat helpt groeien. Het draagt bij tot botaanmaak bij veulens en het geeft zogende merries extra energie. Daarnaast helpt het om veulens makkelijker het afspeengewicht te bereiken. Daarnaast helpt het tekorten aan fosfor bij lacterende merries te voorkomen. Dankzij de vezel ‘pectine’ is FosfoBeet traag verteerbaar en wordt de energie regelmatig vrijgegeven. De vezels ondersteunen de darmgezondheid door middel van een prebiotische werking en het lage suikergehalte houdt de zuurtegraad in de maag in balans.

standaard dosis per dag te geven naast Alpamin:
Max 8 gram per kg lichaamsgewicht

 

ALPAGRASS Alpagras klein
Vlot verteerbaar ruwvoer uit gras en kruiden

Wist u dat er grote kwaliteitsverschillen zijn in gras- en hooisoorten? Dit hangt namelijk van waar het groeit (kleigrond/zandgrond), of en hoe het is bemest en nog andre factoren als het weer, de lengte en de snede. Het gras of hooi kan te grof zijn waardoor de alpaca’s het moeilijk kunnen verteren. Alpagrass is ruwvoer van een hoogkwalitatieve gras- en kruidenmengeling die zorgvuldig word gedroogd. Het bestaat uit fijne grassoorten voor een optimale verteerbaarheid en bevat bovendien geen toegevoegde suiker en altijd 12% eiwit, ideaal voor groeiende veulens en fokmerries!

Standaad dosis per dag te geven naast Alpamin:
Mag onbeperkt gevoerd worden